DVDklippet.nu TVklippet.se
Sök i artikelarkivet
 
  startsidan | filmnyheter | filmrecensioner | filmartiklar | medlemsrecensioner | filmforum | klippQuizen | om dvdklippet

RECENSIONER - Unthinkable


Betyg

Läsarnas betyg

Betyget grundas på genomsnittet av 3 röster.

Betygsätt filmen

Dela med på Facebook
Unthinkable

PUBLICERAD 2011-01-13
Trots namn som Samuel L. Jackson och Carrie Ann Moss på rollistan så skippar Unthinkable biograferna och kommer direkt på dvd/bluray. Anledningen kan vara en blandning av budget och innehåll eftersom filmen håller sig utanför normen för vad som brukar visas.

I en video från tre olika platser i USA förklarar terroristen Steven Arthur Younger att den som tittar har kort tid på sig att möta hans krav. Han förklarar inget mer. Men så grips Steven i ett köpcentrum och tas till ”ingenstans” där FBI har satt upp ett provisoriskt förhörsrum. Snart anländer en snabbt ihopsatt antiterrorgrupp som leds av Henry Humphries (Samuel L. Jackson). Nu står de inför en lång session och ett mycket motsträvigt förhörsobjekt som tycks valt att inte berätta någonting, inte ens sina krav.

Samuel L. Jackson har tagit på sig rollen som den onde hjälten i Unthinkable. Med en verktygslåda som inte innehåller någonting som är skapt för att laga tar han sig an den stålsatte terroristen och han gör det utanför all amerikansk lagstiftning. Carrie Ann Moss som spelar den goda motparten Helen Brody chockeras och försöker på ”nykonventionellt” vis spela ett Good cop/Bad cop-spel med förhörsobjektet.

Frågeställningarna i Unthinkable är långt ifrån enkla eller lättsmälta, precis som filmen inte heller presenteras på något sätt glamoriserande. Alla är på ett eller annat sätt gärningsmän, alla är även offer.

Bakom kameran fanns Juryns prisvinnande i Cannes Gregor Jordan som tidigare gjort filmen Swinger, Buffalo Soldiers och Two Hands (som var nominerad till bronshästen 1999 under Stockholms filmfestival). Jordan visar här att han kan ta ett hett ämne och göra det till något utöver det typiska. Det är ingen som jagar terrorister i sandbunkrar eller försöker stoppa män med bombbälten i snabba biljakter. Det här är psykologiskt påfrestande dramaliknande terroristfilm och det är suveränt bra.

Jackson och Moss arbetar hårt för att få till sina roller och de lyckas till fullo i varje scen. Filmens miljö är grå och intetsägande så allt fokus hamnar på personerna, det finns inget annat att lägga märke till. Det är bara ett par av de lyckade ingredienser som Unthinkable består av, en film som tar tillvara varje del av filmmakandet och bjuder på en ordentlig och annorlunda upplevelse.-T. Ingvarsson
torbjorn@dvdklippet.nu

Av Torbjörn Ingvarsson
Fler artiklar av Torbjörn Ingvarsson
-True legend (Recension)
-I rymden finns inga känslor (Recension)
-Get him to the greek (Recension)
-Jakten på Bernhard (Recension)
-Kärlek i New York (Recension)

 Filmspecifikation

Genre
Thriller

Språk

Engelska

Textning

Danska, Finska, Norska, Svenska

Speltid

1 tim 33 min.

Producerad

2010

Distributör

SF

Regi
Gregor Jordan

Medverkande skådespelare
Samuel L. Jackson, Carrie-ann Moss, Michael Sheen

Region
2

Ljud

Dolby Digital 5.1 Surround

Bildformat

Widescreen (1.78:1)

Extramaterial

-I recently contacted you about a rolex replica sale I received that was wrong. I stated that I received rolex replica sale 14581 instead of item 14881, which is indeed the case. However, I wanted to give you more panerai replica sale as this may be more than a product mix up. The replica watches sale I received was the same dial color and movement as the 14581 ( black dial instead of grey, quartz movement instead of automatic chronograph). However, the panerai replica lock bag it was packaged in was labeled as 14881 and it came with a steel bracelet not a leather one as the 14581.

christian louboutin ukchi hair productsChristian Louboutin SaleCheap Designer Handbagschanel handbagsnike dunk sbcheap bikinisgucci shoes for mentory burch shoesED Hardy Sale puma online
Copyright © 2005-2011 dvdklippet.nu.
Sidan är producerad av Pikkenix:Com webbyrå
DSflugfiske.se - Flugfiske, flugbindning och flugmönster

replica watches replica handbags replica watches replica handbags replica watches