DVDklippet.nu TVklippet.se
Sök i artikelarkivet
 
  startsidan | filmnyheter | filmrecensioner | filmartiklar | medlemsrecensioner | filmforum | klippQuizen | om dvdklippet


FILMrecensioner

SENASTE 50 RECENSIONERNA
Urval:
Genre:
Alla Senaste # A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Action - Animerad film - Barn/Familj - Dokumentär & övrigt - Drama - Komedi - Krig - Musik - Musikal - Romantik - Rysare - Sci-Fi - Skräck - Sport - Thriller - TV-serie - Western - Äventyr
Visa omslag
True legend
Flygande kampsportsmästare i pösiga kläder brukar inte kännas alltför spännande när det kommer till kritan. En trailer visar oftast inte filmens riktiga ansikte utan bara delar från de allra bästa kungfuscenerna. Såklart. True Legend är inget undantag, grymma actionsekvenser blandat med urvattnade och dåligt motiverade mellanspel, också kallad handling.

I rymden finns inga känslor
Simon har aspergers syndrom och är därför inte lika vanlig som alla andra. Han tycker om cirklar och att saker händer på specifika tidpunkter, det gör att allt fungerar. Simon dukar, Sam lagar maten och Frida diskar. Tills Frida flyttar ut, då raseras allt.

Get him to the greek
Get him to the greek är ytterligare en film producerad av Judd Apatow som stått bakom Superbad och Knocked up, även den suveräna filmen Pineapple express och en av Adam Sandlers bästa någonsin Funny People. De går allihopa i samma spår, det är ganska grabbigt, humoristiskt och ofta helt skamlösa.

Jakten på Bernhard
En man i Lund som sätter upp lappar möter ung man som länge samlat på nämnda lappar. Det hela utvecklas till en ovanlig vänskap som dokumenteras i David Liljemarks film Jakten på Bernhard.

Unthinkable
Trots namn som Samuel L. Jackson och Carrie Ann Moss på rollistan så skippar Unthinkable biograferna och kommer direkt på dvd/bluray. Anledningen kan vara en blandning av budget och innehåll eftersom filmen håller sig utanför normen för vad som brukar visas.

Kärlek i New York
En kvinnas fötter ses tassa ut ur ett rum, kläder plockas upp från golvet och i en säng ligger en man och sover. En telefon ringer. Mannen vaknar, klär på sig snabbt medan en annan kvinna talar in ett samtal på telefonsvararen. De ska på fest. Han ska på möte, det är bråttom.

The Cove
Taiji, Japan. En armada med vita fiskebåtar rör sig sakta mot land i en halvcirkel. Tittar man mot centrumet på cirkeln så ser man ett vilt plaskande, vitt skum slår upp i vattnet och stjärtfenorna trängs ovanför ytan. Ett hypnotiskt knackande ljud rör sig mot land i samma hastighet som båtarna, det driver delfinerna som trängs än mer mot ett av naturen designat slakthus. En sista, hemsk viloplats för hundratusentals djur. Skådespelet upprepas varje år när det är säsong.

Farewell
Kalla kriget håller på att ta slut. En man som kallas ”Farewell” är den vikt som väger för eller emot i en sista kraftmätning mellan CIA och KGB. För första gången finns möjligheten att se sanningen kring de händelser som ledde till Berlinmurens fall.

Sea wolf
Wolf Larsen kontrollerar sin besättning på skeppet ”Ghost” med järnhand genom de mest ogästvänliga vatten. Under en säljaktsresa norrut plockas två vilsna stadsbor upp ur vattnet och den spända stämningen som rått på skeppet förvärras än mer. Samtidigt som himlen svartnar och vågorna reser sig i horisonten.

LA Ink - Säsong 1
Kat Von D lämnade Miami och Ami James för att återvända till Los Angeles. Eftersom de inte kommit överens i programmet så var det dags för ett eget projekt och High Voltage Tattoo startades. Serien LA Ink startades och knuffade undan grabbarna i Miami från rampljuset.

Splice
Forskarna Clive och Elsa har specialiserat sig på att sammanföra olika typer av DNA och skapa nya arter, hybrider. De gör stora framsteg i sitt arbete men när deras arbetsgivare presenterar “Fas 2” av deras arbete blir de inte imponerade. Clive och Elsa (med betoning på Elsa) har andra tankar om vad slutresultatet bör bli.

Its a wonderful afterlife
När Mrs. Sethi’s dotter inte tycks passa någon av de ofrivilliga friare som presenteras blir hon frustrerad och desperat. Hennes högsta önskan är att få se sin dotter gift med en ordentlig och fin man. Men i hård konkurrens och med en klumpig och obstinat personlighet är det inte alltid så lätt…

Kommissarie Winter - Rum nummer tio
Jag såg ”Vänaste land” för inte så länge sedan. Den var bra, överraskande, tät, intressant. Jag såg fram emot den här Winter-dvd’n. Förhoppningarna hade skapats från den förra. Vilken besvikelse. Istället för ett intressant kriminalfall så bjuds det en oändligt lång film i två delar där det mesta är slöseri med tid.

Kommissarie Winter - Vänaste land
Vi befinner oss i en förort till Göteborg där gatans lag regerar över den svenska lagen. När tre män mördas i en liten närbutik kopplas Kommissarie Winter in och hans uppgift att lösa brotten blir inte lätt, då ingen förutom en lokal tjallare vill hjälpa till.

Nanny McPhee och den magiska skrällen
Magin är tillbaka! McPhee tar sig an uppdraget att styra upp de bråkande kusinerna på bondgården. Bland flygande grisar och motorcyklar i den andra sagan om nannyn som lär barnen fem läxor.

Not forgotten
En 11-årig flicka kidnappas mitt på ljusa dagen och det enda spåret som finns att följa är en vit skåpbil. Föräldrarna börjar bli desperata och pappan Jack beger sig för att göra egna efterforskningar då varken den lokala polisen eller FBI tycks komma någonstans.

Välkommen åter
Tokrolig svensk komedi med nästan uteslutande kvinnor! Möt alla de anställda på varuhuset som styrs av Sveriges mest inkompetente VD – där damerna på kosmetik gör allt för att sätta käppar i hjulen för varandra samtidigt som en lyxhustru insvept i rosa gör sitt bästa för att överleva på leksaksavdelningen.

Ingen bor i skogen
Om du inte har hört talas om gruppen Klungan innan så kanske du i alla fall känner till Mammas nya kille som går på P3? Det är samma gäng. Här till skillnad från på radion har du både bild och ljud, men det saknas lite udd om man jämför med radioprogrammet

Superhjältejul
SupersnällasilverSara och StålHenrik har gått i pension på en superjältepensionärsplanet någonstans ute i rymden där det alltid är jul. När superhjältebarnbarnen kommer på besök är StålHenrik inte sen att dra fram den färdigställda Superhjälteboken för att berätta om alla äventyr de varit med om!

Back to the future trilogy (Bluray)
En fantastisk låda film som erbjuder världen Robert Zemecki's suveräna trilogi. Marty McFly glider runt i all världens tid tillsammans med den galna virrpannan Doc Brown. Vilda tågresor, flygande tidsmaskiner och en hel del rock’n’roll.

Top Gear - Great Adventures (2-disc)
Visst verkar det som om att de tre musketörerna som syns i kameran i Top Gear har de bästa jobben i världen. Mycket troligt att det kan vara så, men här i Great Adventures påminns vi om att bra motorjournalistik kan innefatta både döda kor på biltaket och hisnande resor upp till nordpolen.

Barbie - Ett modeäventyr
Sockersött och vuxet i stil med Falcon Crest á The Hillstappning. Barbie återigen på dvd och den här gången är det i den verkliga världen och ingenting annat. Barbies mosters modehus i Paris riskerar att få stänga och det ska det rådas bot på!

Kommissarie Späck
Äntligen en ny svensk polisfilm! Framför Beck och Wallander ställer sig nu en rund karl med en bakelse i högra handen och brickan i den andra. Späck är här så förbered er på en resa i det riktiga, verkliga polis-sverige.

Landet för längesedan - Den stora utvandringen
Det var 1988 som Lillefot flydde mot den stora dalen efter att hans mor dött och lämnat honom ensam i världen. Någon pappa syntes inte till vad jag minns, precis som i många moderna familjers vardag. Fullt så socialrealistisk är inte Landet för längesedan, men relationerna finns där. Mer än så kommer jag inte läsa in i den här helylleunderhållningen full av spänning och dinosaurier.

Klara
Om du gillar hästar är det här filmen för dig. Klara, en tjej som flyttat ut på landet med sin mamma för att komma undan lite efter skilsmässan. Stadsborna på vischan, en osäker blond tjej som gillar att rida, men som inte har en susning om hur man gör.

Robin Hood (Bluray)
Ohdeladi Ohdeladi hoppsan vilken dag! Mooot Sheeerwoooodskogen! Ser du Prins John framför dig som ett tumsugande lejon? Är Robin Hood den rödaste räven som någonsin haft en pilbåge i händerna och Lille John en stor härlig björn som man helst skulle ha hemma bara för sällskapets skull? Då får du ta och tänka om. Ridley Scott har satt stopp för den rolige Robin Hoodlegenden som gemene man gillar. Nu ska det vara rått och äkta.

Sebbe
Förnedrad i skolan av mobbare. Ensam med sin mamma i en liten sunkigt grå lägenhet någonstans strax utanför staden. Ett brinnande intresse och en naturlig fallenhet för konstruktion och teknik. Så ser Sebbes liv ut idag, om han fick välja själv så skulle det vara annorlunda. Men det får han inte.

Killers
Sugen på lite menlös och roande action? Då är Killers filmen för dig, om du kan se bortom blatant reklam och fokusering på duktigt tränade överkroppar och rejäla urringningar, men det brukar väl inte vara något problem.. Om man letar efter action alltså..

Greenberg
Med händerna i fickorna och mellanlångt hår står han där. Zoolander. Nej... vad säger jag.... Greenberg menar jag ju såklart. Missa inte Ben Stillers bästa och mest överraskande rollgestaltning hittills, tydligen så kan han annat än att göra grimaser och agera som en dumskalle. Nog för att han är en av de bästa på just det

Black Death
Jag har fått möjligheten att se en förhandsdisk på den lite obskyra filmen Black Death vars titel inte verkar lockande för Sveriges biografer. Konstigt är väl det när Sagan om ringen mannen Sean Bean finns med, tillsammans med pest, mörk magi och ett ruskigt väder.

Taking chances
När den självutnämnda beskyddaren av kulturarvet i Patriotville Chase får nys om att ett indiankasino ska byggas för att rädda den döende bygden går han i taket. Han blir så arg att hans förslag om en historieinriktad turism blivit översedd att han går ut på gator och torg för att väcka debatt om vad som är bäst för samhället.

Familjen Jones
Reklam. Ett ont vi blir tvungna att stå ut med både på bussar, utomhus, på teve och i tidningar. Men tänk om dina grannar var vandrande reklampelare, då skulle det kanske vara svårare att stå emot den eviga indoktrineringen om produkter som finns där ute, som förmodligen är bättre än det du äger redan.

Mandomsprovet - Studiocanal collection (Bluray)
StudioCanal collection är startad för att bevara det allra besta av film från hela världen. Dessa landmärken i filmens historia har valts med omsorg för att kunna leva vidare i generationer. Återskapade i High Definition med den allra bästa ljud och bildkvalitén släpps varje film med bakom kulisserna material skrivet av de bästa samt mycket mycket mer.

Mr Bean (Animerade serien Volym 1 – 6)
Förbered dig på total familjemysstämning med en suckande, sökande och skrikande tecknad version av Rowan Atkinsons älskade karaktär Mr Bean. En väldigt stor samling avsnitt som kommit på dvd i sex volymer, Mr. Bean återuppstår.

Änglavakt (Bluray)
När föräldrarna Ernst och Cecilia’s son cyklar omkull och skadar sig allvarligt ställs deras liv på ända. Inget förblir vad det varit men kanske kommer räddningen i och med att den mystiske fransmannen i grå trenchcoat dyker upp från ingenstans.

The Invention of lying
Det börjar bli ganska vanligt att se Ricky Gervais i hyllorna lite här och där, nyligen gick The Ricky Gervais show ut i etern och innan dess har han hunnit med ett par filmer samt den omåttligt men nu nästan bortglömda serien The Office, och måste påpekas… Den engelska serien….

Gainsbourg
Lucien Ginsburg föddes under den senare halvan av tjugotalet och då startade en era av konstnärskap som tycks svår att överträffa. Ingenting den här mannen gjorde kan betecknas som modest utan han var en rigorös kvinnoälskare som alltid hade en cigarett i handen. En provokatör i ett på utsidan någorlunda kyskt Frankrike, som alltmer skulle öppnas i takt med dennes framgång.

Mannen under trappan (Bluray)
Jonas Karlsson glänser i rollen som den framgångsrika tvåbarnspappan Fredrik som arbetar åt kommunen och är gift med en frisjälad konstnärinna. Han har det mesta som de flesta av oss vardagshjältar vill åt. Säkerhet, bostad och familj. Men så en sömnlös natt när Fredrik går ner i köket så står det en skäggig man där, han säger sig heta Kwådd.

Skottår (Leap Year)
Enligt gammal irländsk tradition så har kvinnor bara en dag var fjärde år på sig att fria. Detta på skottdagen i slutet av Februari. Anna har gått och längtat väntat på en ring med jättediamant de senaste åren och när hon istället får ett par örhängen i en röd nätt låda så tycker hon att det får räcka nu, det är dags att ta saken i egna händer.

Suck (Bluray)
En modig titel till en film. Tänk om den är dålig, då har ju Rob Stefaniuk bjudit på in till en rejäl ordvitsarkongress. ”Filmen Suck beskriver sig själv bäst” och så vidare... Men jag tycker inte att det är riktigt sant. Suck är långt ifrån skitbra men nog finns det något som glittrar där i bakgrunden... eller så är jag bara starstruck av alla hårdrockarkändisar som ställt upp i filmen.

Happy Gilmore (Bluray)
Hockeyspelaren Happys karriär på isen ser inte ljus ut, han kan inte åka skridskor och är långt ifrån en klippa på att dribbla. Men han har ett otroligt slagskott. När farmor råkar illa ut hos skattmasen måste Happy hitta på ett sätt att skrapa ihop en stor hög pengar och av en händelse så visar sig golf vara möjligheten.

Ghost writer
Ghost writer är en rafflande thriller som kommer hålla tittaren på helspänn från första stund. Med Roman Polanski vid spakarna och de kompetenta Ewan McGregor och Pierce Brosnan tillsammans med överraskningen Kim Catrall och den sköna Olivia Williams blir det inte mycket bättre. Förbered dig på en riktigt bra underhållande stund framför teven. Det här är nämligen riktigt bra!

Universal Soldier - Regeneration
Det är dags för Universal Soldier, en laddning action med ikonerna Jean Claud Van Damme och den store Dolph Lundgren, båda uppsminkade till max och med samma gamla stil som inte direkt premierar deras skådespelartalanger, om det nånsin fanns några sådana. Universal Soldier är en actionpackad skräpfilm som från sin bästa vinkel skulle kunna ses som en hyllning av åttio och nittiotalets actionfilmskultur, en upprepning.

Green Zone
Matt Damon kan (och det här är fakta) se hård ut och agera som en riktig karl. Bourneserien har gjort honom till den skådespelare han är idag, knappast mångfacetterad eller intelligent men ändå väldigt bra på det han gör. Han är en militärskådis och det är väl skönt att han tillsammans med Hollywood kommit på det? I Green Zone passar Damon perfekt!

Vittne till ett krig
Colin Farrell är krigsfotografen som tar det extra initiativet för den prisvinnande och dyra bilden. Han och vännen David är på uppdrag i Kurdistan när all helvetes eldgivning är på gång att ske. Colin (Mark Walsh) ger sig in i smeten medan David beger sig hem till Dublin, några dagar senare ska Mark följa efter då offensiven bör vara slut men frågan är om vännerna kommer återses....?

Cirque the freak - The vampires assistant
Låt dig inte luras av den lustige mannen som syns på framsidan till den här filmen, ja det är John C Reilly, mannen som stått bakom Will Ferrell i alla dessa omtyckta komedier. Han är nu aningen allvarligare, men inte helt utan en touch av humor i kanten när han står på scenen och presenterar sina kollegor. Välkommen till Cirque the Freak, en cirkus publiken sent lär glömma.

Wallander - Vittnet
Jag recenserade Wallander – Indrivaren för ett par dagar sedan och den här filmen låg i kö, Vittnet. Den förra var tät, intressant och utvecklande – men det ser vi inte lika mycket av här, däremot tycker jag mig se ljuset i tunneln för denna långa serie filmer, avrundningen tycks nära.

Wallander - Indrivaren
Äntligen en skarp och utvecklande Wallanderfilm! Indrivaren har det personliga som jag efterlyst samtidigt som den är tät, spännande och mycket trevlig att spendera tid i soffan för trots det härliga vädret.

The Wolfman
Benicio Del Toro är för mig en skådespelare som väljer sina roller med största omsorg. Att han nu är huvudrollsinnehavare i Wolfman förvånar mig. En typisk film som gjorts många gånger förut, ytterligare en varulvsfilm som inte imponerar...

Relic Hunter - Säsong 1, Del 1
Sett på tv på dagtid någon gång? Ja, då har du förmodligen haft chansen att se Relic Hunter, antingen före eller efter Xena – Krigarprinsessan. Det här är ett program som verkligen gör sig bra runt tolvtiden mitt på en varm sommardag om man hellre sitter inne än går ut i solen.

Nästa sida >>10-POÄNGARE
- Aladdin - Specialutgåva
- Amadeus: Director's Cut
- Arrested Development - Säsong 2
- Back to the future trilogy (Bluray)
- Batman Begins
- Batman-the animated series vol 1
- Ben Hur
- Blade Runner
- De ofrivilliga
- Den Oändliga Historien
- District 9
- Flyttfåglar
- Mandomsprovet - Studiocanal collection (Bluray)
- Micke och Molle - Specialutgåva
- Modstrilogin
- Nattvardsgästerna
- Närkontakt av Tredje Graden - Ultimate Edition
- Ponyo på klippan vid havet
- Råttatouille
- Superman - the movie
- Terminator 2: Judgment Day
- The Chronological Donald 1934-1941
- The Cove
- The Joseph Losey collection
- The Ring
- Tideland
- Toy Story 2 - Specialutgåva
- Trois Coleurs (import)
- U2 Elevation Tour 2001 (Live From Boston)
- Walt Disney Treasures - The Complete Goofy
However, when you shake the replica watches, it still has a rattle. It sounds like something (quite large) is loose or has come free inside the rolex replica body. I took your advice and paid a visit to my local rolex replica sale. He shook the watch and said it sounds like the rotor rolex replica sale? He said he would not work on it as it was a panerai replica sale. I now feel that these replica watches sale are defiantly broken. I want to either. Send it back to you and you send me a replacement or send it back to panerai replica and get a refund.

christian louboutin ukchi hair productsChristian Louboutin SaleCheap Designer Handbagschanel handbagsnike dunk sbcheap bikinisgucci shoes for mentory burch shoesED Hardy Sale puma online
Copyright © 2005-2011 dvdklippet.nu.
Sidan är producerad av Pikkenix:Com webbyrå
DSflugfiske.se - Flugfiske, flugbindning och flugmönster

replica watches replica handbags replica watches replica handbags replica watches