DVDklippet.nu TVklippet.se
Sök i artikelarkivet
 
  startsidan | filmnyheter | filmrecensioner | filmartiklar | medlemsrecensioner | filmforum | klippQuizen | om dvdklippet


FILMartiklar

SENASTE FILMARTIKLARNA Visa bilder
DVDklippet ger tips på lyckad afton, del 2: Svärfarskväll
Denna afton som vi enklast kan kalla ”sätta dig i respekt hos svärfarsan-kväll” kräver viss finess för att bli så lyckad som möjligt. Det första du bör tänka på är hur du lägger fram inbjudan till gubben. Låt han inte tro att du ska binda fast honom i en stol och spöa honom med en tvål nedstoppad i en strumpa. Det klingar fel. Du måste direkt poängtera att du vill lära känna honom bättre.

DVDklippet ger tips på lyckad afton, del 1: Grabbkväll
Vi på DVDklippet har som ambition att guida er läsare genom den digra djungeln av filmsläpp och få er att välja rätt film. Men eftersom recensioner ibland kan vara lite svårtydda, så kommer vi nu att börja med en artikelserie där vi ger vår syn på olika temakvällar och ger er tips på hur ni bör gå till väga för att få ut det mesta av möjligt av era egna filmkvällar. Denna veckas tema är grabbkvällar.

Steven Spielberg testet
Ta reda på om du är som Steven Spielberg genom vårt nya, felfria frågeformulär.

Sanningen bakom krig på bio: Del 1) KELLYS HJÄLTAR (Kelly's Heroes) - Amerikanska förband i Europa genomförde historiens största bankrån
Alla tyckte att Kellys Hjältar hade en av de originellaste intriger de någonsin hört talas om. Råna en bank bakom fiendens linjer mitt under brinnande krig, vilken genial idé! Filmen är ett klassiskt pojkboksäventyr; soldater som gör myteri mot sina överordnade och ändå är beredda att riskera sina liv, för att det finns en belöning att inkassera! Visserligen har allierade soldater alltid fått lön för de krig de deltagit i, men inte har det varit mycket att hurra för.

Roligt att veta om monsterapan: KING KONG ÄR EN NY TRIOLOGI SIGNERAD PETER JACKSON
Nej, det här är ingen recension av King Kong, istället är det en krönika som handlar om själva filmarbetet. Som t ex vad regissören Peter Jackson gjorde åt sin sjösjuka, varför Adrien Brody hoppade in istället för sin stunt-dubbel, varför det dröjer 10 år och tre månader innan Louis Serkis får se sig själv på vita duken och hur Ngarie Woods kunde vara filmteamets viktigaste person under tagningarna i Wellington...

Filmtips inför Halloween!
I min barndoms ljuva år, så var Halloween en av årets absoluta höjdpunkter. Då fick man chansen att spöka ut sig riktigt ordentligt för att sedan gå runt och fråga "bus eller godis?" tillsammans med andra barn. Låter kanske som vilken annan dag som helst (förutsatt att man heter Michael Jackson), ehum.

Snabbmatsbio
Ibland vill man se mindre bra film. Ibland vill man äta onyttig mat. Thomas Lindqvist tycker det kan vara gott med skräpkultur. Ibland.

Bäst i test: Sci-Fi
På redaktionen tyckte vi att det kunde vara kul att presentera en lista över tidernas tio bästa science fiction-filmer. Vi kom snart fram till att de befintliga definitionerna av science fiction inte rymde alla de filmer vi ville se på listan.

Uppsala Internationella Kortfilmfestival 2004
I min nyckelknippa med livets alla nycklar hänger en ny nyckel som jag hittade för drygt en vecka sedan. Den kommer att användas igen nästa år vid samma tidpunkt. Nyckeln leder till en spännande trädgård...

På lyxbio i Bangkok
Det är ännu en solig dag och temperaturen ligger som vanligt mellan 30-35 grader under alla mina vakna timmar. Avgaser från de 1000-tals taxibilarna irriterar i lungorna och försäljare av filmer, frukt, resor och och allt där emellan ropar efter mig när jag går pa Bangkoks gator.

Om konst, inspiration och Adaptation
DVDklippet ger dig en söndagskrönika i vintermörkret!

The Jesus of Hollywood
Om ett livsöde i drömfabriken.

DVDklippet.nu år 2003
Vi avslutar vårt tema på år 2003 med en artikel om vad som hänt under året på DVDklippet.nu.

2003 – Det allra sämsta
Idag fortsätter vi med temat 2003 och tar oss en titt på det som vi bör, och i viss mån redan har, glömt.

2003 – Det allra bästa
Nya titlar, ny bevakning, nyutgåvor… det var mycket som var nytt 2003. Idag börjar vi vårt retrotema med att belysa det mesta av det bästa från 2003.

Stockholm Filmfestival: Kill Bill Vol. 1
Haijaah! Quentin Tarantino is back in action! ”Kill Bill Vol. 1” är Tarantinos fjärde långfilm och frågan är om den håller upp till förväntningarna. En exklusiv recension av filmen från Stockholms 14: e internationella filmfestival 2003.

Hayao Miyazaki
Med anledning av Spirited Away som bland få filmer i genren Anime gått upp på bio i Sverige tyckte jag att det var på sin plats att skriva en artikel om skaparen Hayao Miyazaki.

Charlie Chaplin
En enkel tribut till en av filmhistoriens största genier: Charlie Chaplin

Sigourney Weaver
Hade jag någon gång fått äran att träffa Sigourney Weaver så hade jag antagligen sagt: "Hej Ripley, å förlåt, jag menar Ms. Weaver." Alien filmerna blir återigen högaktuella nu när boxen med alla fyra skall släppas. Och återigen kommer du få chansen att få den stentuffe Sigourney Weaver i rollen som Ellen Ripley att besöka din TV.

Harrison Ford
Snart släpps en länge efterlängtad DVD-box. Indiana Jones-filmerna kommer alla tre tillsammans med en skiva med extramaterial. Den 22 oktober är det dags. I huvudrollen för samtliga filmer finner vi Harrison Ford. En man med minst sagt många talanger, men är och förblir han ändå inte Indy?

USA-patriotism, en tröttsam genre
Man kunde ju ha hoppats på att det snart inte finns många händelser kvar i USA:s historia som inte redan gestaltats på filmduken. Men att USA:s historia är kort och de filmstoffslämpade episoderna i den redan urmjölkade, hindrar inte patriotism-filmernas framfart.

Vad hände med gangsterfilmen?
Read this one...or you´ll be sleeping with the fishes.. -Capisce?
Visst handlar det om gangsterfilmer med alla dess berg och dalgångar. Från Little Italy till Blackburn. Frågan är dock om gangstergenren är redo för lit de parade?

Trey Parker och Matt Stone
Trey Parker och Matt Stone är hjärnorna bakom South Park som har slagit stort världen över. Tillsammans har de även skapat långfilmer som Cannibal – The Musical och Orgazmo samt medverkat i Baseketball. Vill du veta mer om dem och vart du kan få tag på alla deras filmer?

Rock n Roll High School
Det här var tänkt att bli en recension men som så ofta när man bestämt sig för vad något ska bli så blir det något annat. Här kommer istället en kulturkrönika inspirerad av Ramones omvända soundtrack (alltså en film gjord till musik).

Filmmusiken - en ljudlig statist
Många skulle säkert känna igen melodin till “Also sprach Zarathustra” av Richard Strauss om jag spelade upp det välkända introt. Varför? Jo, för att just det inleder Kubricks väldiga film 2001- ett rymdäventyr med ljudande trumpeter och mäktiga pukslag, samtidigt som solen går upp över det nakna människosläktet.

Rapport från Polen
Någon som vill veta hur det går till på polska biografer? Ja, de har faktiskt biografer i Polen! Frågan är snarare om man VILL gå på bio där...

Serier på film - en trevlig upplevelse
Seriernas existens har älskats, hatats och diskuterats sedan de första serierna dök upp för över hundrafemtio år sedan. Moralivrare har i olika omgångar försökt förbjuda serierna, och i några fall har de lyckats, men de har aldrig lyckats få till några varaktiga förbud. Serietidningar har vid sidan av video, skateboard och datorer fått stå till svars och anses vara anledningen till ungdomars dåliga beteende. Nu för tiden är det dock få som hävdar att serier är skadliga. Tur är det - för nu får vi äntligen riktigt njuta av serier på film.

Hemmabio för den nyfikne – Introduktion (Del 1)
Denna artikelserie ska guida dig igenom vad som menas med de olika systemen och lära dig de mycket grundläggande kunskaper du kan behöva för att själv kunna sätta upp ett eget hemmabio system.
I del 1 kommer jag mest att gå igenom om vad som komma skall i de följande delarna i serien. Dessutom kommer jag att ta upp de mest grundläggande kunskaperna om ett hemmabiosystem så som Surround och vad som behövs för att komma igång.

Ljus framtid för SF
För dig som älskar science-fiction ser framtiden ljus ut. Nu finns det mycket schyssta sf-rullar att se fram emot.

Mer verklighet tack!
En krönika som är en hyllning till verkligheten. Varför envisas filmer visa en verklighet som inte finns? Måste vi människor luras till att alla kan bli rika, snygga och lyckliga för att stå ut med livet?

Filmkväll!
Man slåss om att få läsa på videofodralet och att få ha godisskålen för sig själv, men det hade inte blivit samma sak om man suttit ensam framför tv:n... här följer en redogörelse om hur det ser ut en helt vanlig lördagkväll när familjen flockas runt tv:n för att titta på film tillsammans.

A new age is upon us...
De animerade filmerna blir allt fler, allt bättre och allt mer påkostade. Tiden då barnvärlden var strikt åtskiljd från den vuxna blir allt mer avlägsen. En av vår tids största rörelser - Barn- och Ungdomskulturen granskas.

Engelsmän som strippar
Några ord om engelsmännens förmåga att fånga såväl intressanta personligheter som kroppsdelar på film.

Beroende av kvinnliga actionhjältar
Är män mer intresserade av actionfilmer än kvinnor? Mitt svar är ja och jag tror att anledningen går att finna i att majoriteten av de actionfilmer som ges ut idag är riktade till män och har manliga huvudrollsinnehavare. Själv har jag blivit näst intill beroende av kvinnliga actionhjältar.

År 2002 -ett svagt filmår
Det är dags att summera det gångna året. 2002 blev enligt mig ett uselt filmår, visst fanns det ett par guldkorn men inget som direkt förbluffade oss. Tittar vi på vad som släpptes på DVD hittar vi dock lite guldkorn här och där, ett par riktigt läckra boxar fullspäckade med extramaterial och bra film. Men vi hittar också ett par kalkoner och filomer som inte borde producerats...

Håller skräckfilmen på att dö ut?
Vad håller på att hända med skräckfilmen?

Kommentera mera!
Du har säkert märkt att det börjar hända saker på DVDklippet. Nya skribenter hjälper till med att uppfylla ett av våra mål - daglig uppdatering.
För när man tittar in på sidan vill man ju läsa något nytt - inte bara gräva
i arkiven.

Frank Capra
Nu kommer den andra delen av ”Berömda regissörer”, den här gången handlar det om Frank Capra. Inte många regissörer har fått nya ord döpta efter sig för att man ska kunna beskriva deras filmstil men två av dem är Alfred Hitchcocks ”Hitchcockian”-stil och Frank Capras ”Capra-esque”-stil. Därför är det självklart att Capra förtjänar den här krönikan.

Lend me your Brains!
Låna mig edra hjärnor! "Fan snackar han om nu" tänker ni.

Glömms filmen bort?
Visst har vi blivit fler, vi som älskar att se film på då framförallt DVD. Vad beror då detta på när dom ändå kostar avsevärt mycket mer pengar att inhandla än en VHS utgåva av samma film? Dom flesta, så också jag, svarar ganska snabbt att det beror på bättre bild, bättre ljud, och extramaterial som t ex ”Bakom Kulliserna” – dokumentärer, bortklippta scener och till och med musikvideos till filmmusiken.

Alfred Hitchcock
Jag hade tänkt starta en artikelserie om ”Berömda regissörer”, den ska handla om regissörer som har påverkat filmvärlden väldigt mycket och som är kända av omvärlden. Jag tänker starta att berätta om Alfred Hitchcock.

Skippa Gandalf?
Det börjar bli mycket snack nu igen. "Jag såg den igår", "Jag såg den i förrgår", "Är du med och ser den igen ikväll?" "Den är så bra, den är så viktigt, den gör mig så..."

- Äckelmagad?

Det personliga uttrycket
DVDklippet öppnar härmed sin avdelning för krönikor.
Först ut är David Larssons krönika med den svåra frågan "vad är bra film?"
MEST LÄSTA
1. Sanningen bakom krig på bio: Del 1) KELLYS HJÄLTAR (Kelly's Heroes) - Amerikanska förband i Europa genomförde historiens största bankrån
2. Filmtips inför Halloween!
3. Trey Parker och Matt Stone
4. Hemmabio för den nyfikne – Introduktion (Del 1)
5. Serier på film - en trevlig upplevelse
6. Rock n Roll High School
7. Roligt att veta om monsterapan: KING KONG ÄR EN NY TRIOLOGI SIGNERAD PETER JACKSON
8. 2003 – Det allra bästa
9. Bäst i test: Sci-Fi
10. Hayao Miyazaki

My original order was placed on 22 Oct. I received your replica rolex watches on 01 Nov, ten (10) days later. The shipment was faulty, my 1st replica watches sale to cancel the Replica Watches UK order was on that same day, 01 Nov. Your 1st replica rolex watches was three (3) days later on 04 Nov 12, fourteen (14) days after the order was placed. I responded to you again with my second (2nd) replica watches sale to cancel the order.

christian louboutin ukchi hair productsChristian Louboutin SaleCheap Designer Handbagschanel handbagsnike dunk sbcheap bikinisgucci shoes for mentory burch shoesED Hardy Sale puma online
Copyright © 2005-2011 dvdklippet.nu.
Sidan är producerad av Pikkenix:Com webbyrå
DSflugfiske.se - Flugfiske, flugbindning och flugmönster

replica watches replica handbags replica watches replica handbags replica watches