DVDklippet.nu TVklippet.se
Sök i artikelarkivet
 
  startsidan | filmnyheter | filmrecensioner | filmartiklar | medlemsrecensioner | filmforum | klippQuizen | om dvdklippet

RECENSIONER - Sea wolf


Betyg

Läsarnas betyg

Ingen läsare har betygsatt denna film ännu - bli först, rösta nedan!

Betygsätt filmen

Dela med på Facebook
Sea wolf

PUBLICERAD 2010-12-31
Wolf Larsen kontrollerar sin besättning på skeppet ”Ghost” med järnhand genom de mest ogästvänliga vatten. Under en säljaktsresa norrut plockas två vilsna stadsbor upp ur vattnet och den spända stämningen som rått på skeppet förvärras än mer. Samtidigt som himlen svartnar och vågorna reser sig i horisonten.

Sebastian Koch, Stephen Campbell Moore och Neve Campbell spelar de tre huvudrollerna som befinner sig på skeppet Ghost. Koch iklädd sina bästa kaptenskläder som tyrannen Wolf Larsen. En man som inte visar någon pardon och således alienerar sig från sin egen besättning, med grymma metoder, fysiska bestraffningar och nolltolerans på alla nivåer går hans skepp snabbt och effektivt. Riskerna han utsätter sig för är självklara – osämja hos besättningen som ofta leder till myteri.Myteri är ingenting som Wolf Larsen är rädd för däremot, han tycks välkomna egna initiativ och har inga problem att ha ihjäl dem som bråkar alltför mycket. Blodet rinner dagligen på däcket till Ghost och detta innan en enda säl har sett synen av en harpun.

De två passagerarna som märkligt nog båda blir räddade heter Maud Brewster och Humphrey Van Weyden. Från staden komna och uppdiktade av romanförfattaren Jack London som fått sin bok inspelad på film upprepade gånger ändå sen början på 1900-talet. En populär historia och det är helt förståeligt.

Nervpirrande scener avlöser varandra och jag vandrar från ren beundran till skratt över hur duktigt gjort detta är. Manuset är helt utan fel och de tre huvudrollsinnehavarna plus Tim Roth som spelar Wolf Larsens ännu ondare bror gör filmen till ett märkligt epos över våld och digra förhållanden på ett skepp mitt ute i ingenstans. Jag misstänker att filmen gått ifrån boken en aning och moderniserats, speciellt språkmässigt då det ibland inte låter trovärdigt. I övrigt så har den en touch av det gamla i sig, det härligt något överspelade sättet att bete sig och allt som händer tas till den yttersta punkten innan vi kan gå vidare till nästa scen.

Sea Wolf är en riktigt bra ”sjömansfilm” och för mig som inte riktigt är intresserad av den här typen av film vanligtvis så är det ett riktigt uppvaknande, jag visste inte att det kunde vara såhär intressant. Att nämna speciellt också, vilket är roligt är Neve Campbell, som hittat en roll som passar henne, men tyvärr kommer hon snart återgå till sitt vanliga jobb som Sidney Prescott då Scre4m är på G.

Mike Barker (Regi) som även regisserat Moby Dick (2010) med Ethan Hawke och Donald Sutherland i ett par av rollerna har gjort ett bra jobb precis som Nigel Williams som flyttat Jack Londons bok till filmens värld än en gång. De samarbetar även i Moby Dick och det är den filmen jag nu satt mitt sikte på, det ska bli roligt att se om det håller i sig. Sea Wolf var och är en riktigt bra film att titta på, fungerar ypperligt sent på kvällen såhär i juletid när ungarna gått och lagt sig.


-T. Ingvarsson
torbjorn@dvdklippet.nu

Av Torbjörn Ingvarsson
Fler artiklar av Torbjörn Ingvarsson
-True legend (Recension)
-I rymden finns inga känslor (Recension)
-Get him to the greek (Recension)
-Jakten på Bernhard (Recension)
-Unthinkable (Recension)

 Filmspecifikation

Genre
Thriller

Språk

Engelska

Textning

Svenska, danska, finska, norska

Speltid

2 tim 31 min.

Producerad

2009

Distributör

Atlantic Film

Regi
Mike Barker

Medverkande skådespelare
Sebastian Koch, Tim Roth, Neve Campbell, Stephen Campbell Moore

Region
2

Ljud

DD 5.1

Bildformat

1.77:1

Extramaterial

-I recently contacted you about a rolex replica sale I received that was wrong. I stated that I received rolex replica sale 14581 instead of item 14881, which is indeed the case. However, I wanted to give you more panerai replica sale as this may be more than a product mix up. The replica watches sale I received was the same dial color and movement as the 14581 ( black dial instead of grey, quartz movement instead of automatic chronograph). However, the panerai replica lock bag it was packaged in was labeled as 14881 and it came with a steel bracelet not a leather one as the 14581.

christian louboutin ukchi hair productsChristian Louboutin SaleCheap Designer Handbagschanel handbagsnike dunk sbcheap bikinisgucci shoes for mentory burch shoesED Hardy Sale puma online
Copyright © 2005-2011 dvdklippet.nu.
Sidan är producerad av Pikkenix:Com webbyrå
DSflugfiske.se - Flugfiske, flugbindning och flugmönster

replica watches replica handbags replica watches replica handbags replica watches